Dráma: pénzhiány miatt maradhatnak le a radnótisok a pekingi nyelvészolimpiáról :-(

oktatás
2014 július 12., 07:26

Hatalmas sikert ért el csütörtökön a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázum három diákja. A kilencedikes Tímár Veronika beverekedte magát a pekingi Nyelvészeti Diákolimpián induló magyar A-csapatba. Osztálytársa, Kosztolányi Kata a B-csapatban indulhat, míg a tizedikes Laczkó Adrien póttag lehet.

Illetve csak lehetne.

Az oktatásért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériuma ugyanis nem támogatja a Nyelvészeti Diákolimpiát, de ez csak most, a kvalifikáció után derült ki. Így a szép siker ellenére a szegedi diákoknak a jelen állás szerint esélyük sincs kijutni a távoli Pekingbe.

A három diák és kísérőik útiköltsége 1,7 millió forint. Ha hétfőig nem sikerül támogatókat találnia a gimnáziumnak, akkor a csapat itthon ragadhat.

Ha tud segíteni, írjon Gál Béla igazgatónak a bela.gal.rmg@gmail.com címen, vagy telefonáljon a +36208087989-es számon. (Via Délmagyar)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.