Merüljünk a legjobb magyar zenékbe

zene
2014 július 13., 06:17
comments 6

Nehézkes, bódult-bágyadt hétvégi délelőttökre kitalált zenés sorozatunkban most megint egy különleges epizód jön: a Rakéta fesztivál fellépőinek számaiból állítottunk össze egy mixet.

Azaz most kivételesen nem egy hazai zenész ízlése volt a szervezőelv, hanem egy teljes fesztivál fellépőserege. Ilyen szempontból pedig a Rakéta nagyszerű választás: a mindennap másik budapesti helyszínen zajló egyhetes, ingyenes rendezvényen ugyanis rengeteg zenekar és zenész fordul majd meg, mindenféle stílusból és eszközzel. A mix is pont ennyire eklektikus lett: fülbemászó popdalok, torz gitárok, csicsergések, lüktetés váltogatja egymást, miközben az egyetlen gravitációs pont ebben a kétórás mixben, hogy végig még nem híressé vált, de nagyon tehetséges magyar fiatalokat hallunk.

444_hangOver_#59 - Rakéta fesztivál by !!444!!! on Mixcloud

Szóval aki szeretne megismerkedni azzal, hol tart most a hazai popélet a felszín alatt, annak tökéletes bevezetés lehet ez a válogatás. Emellett pedig menjetek el a fesztivál eseményeire is.  Ez itt a Facebook-oldaluk, ez meg az esemény maga, további számokat pedig Bandcampen találhattok.

photo_camera Fotó: Podobni Mihály. mixborító: Moroncsik Ádám

Sorozatunknak ez már a sokadik epizódja volt, a korábbiakat (köztük több most a fesztiválon is fellépő mixét) itt találhatjátok meg.

Végül egy szolgálati közlemény: most kéthétnyi megérdemelt szünet jön a Hangoverben, augusztus elejétől folytatjuk!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.