Egy amerikai lap szerint az FBI körözi a kurucinfós Varga Bélát

bűnügy
2014 július 14., 15:53
comments 498

A PressDemocrat szerint Varga megfenyegetett egy ügyvédet, aki bíróság előtt akarta őt kérdezni arról, hogy milyen a viszonya a Kuruc.info nevű szélsőséges oldallal. Emiatt letartóztatták, de pár nappal később, május elején óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Ezután nem jelent meg a bíróság előtt, ezért adtak ki ellene körözést. A lap szerint a férfi Kanadába menekült.

Vargáról 2012 őszén derült ki, hogy ő lehet a szélsőséges kuruc.info tulajdonosa. A magyar származású férfi borászattal foglalkozott Amerikában, és egy ideig magyar termékeket árusító boltja is volt. Varga tagadta, hogy övé volna a kuruc, azt mondta, hogy csak baráti szívességből jegyeztette be a nevére a portált. Ehhez képest az Átlátszó azt írta, hogy a portálnak szánt adományok és hirdetési pénzek Varga számlájára kerültek.

A PressDemocrar cikkét a NOL szúrta ki. Az írás alatt Varga saját néven kommentel. Többek közt azt írja, hogy koncepciós eljárás áldozata, és hogy emiatt nem akar tovább Amerikában élni.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.