Megbüntettek egy francia bloggert, mert étteremkritikája túl elől volt a Google találati oldalán

külföld
2014 július 17., 05:56
comments 19

Még a sajátos francia mércével mérve is döbbenetesen hülye ítéletet hozott egy bordeaux-i bíró: 1500 eurós pénzbírságot szabott ki egy bloggerre és posztja címének megváltoztatására is kötelezte, mert

egy étteremről írt lehúzó kritikája a negyedik találat volt a Google keresőjében.

Ezzel pedig szerinte aránytalan károkat okozott az étteremnek, aminek most jegyezzék meg jól a nevét és már csak elvi alapon is kerüljék el, ha véletlenül Aquitániában járnának:

Il Giardino.

A bíró indoklásában súlyosbító körülménynek nevezte, hogy Caroline Doudet Cultur'elle című blogjának 3000 követője van, ami ezek szerint sok.

Doudet a cím megváltoztatása helyett végül törölte a posztját, amiben a borzalmas kiszolgálásról és a tulajdonos bunkó viselkedéséről írt, és aminek ezért "A hely, amit Cap-Ferret-ben el kell kerülni: az Il Giardino" címet adta.

Az Il Giardino tulajdonosa szerint "elképzelbető, hogy voltak hibák a kiszolgálásban, ez augusztusban elő szokott fordulni. De ez a cikk egyre több kárt okozott nekem, pedig 15 éve heti hét napban dolgozunk. Lehet minket bírálni, de csak tiszteletteljesen. Ez nem ilyen volt" - mondta.

Amihez tényleg már csak annyit tennék hozzá, hogy a Trip Advisor 127 értékelést adó kommentelője átlagban 1,5 csillagra értékeli az éttermet a maximális ötből, ami már a Váci utcai turistarablók szintje. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.