Mindennapi ertéelünk: most a lelkes kommunistából lett lelkes szélsőjobbos leendő nagykövetet szívatja a bosszúhíradó

politika
2014 július 22., 15:22
comments 410

A külügyi szóvivő az RTL kérdésére nem tudta megmondani, hogy beszél-e olaszul a leendő olasz nagykövet. Mondjuk itt megint lehet, hogy az van, hogy a gonosz, külföldi kézben lévő, nemzetrontó tévécsatorna irreális elvárásokat fogalmaz meg, mert

  • a, Miért pont olaszul kellene tudnia az Olaszországba küldött magyar nagykövetnek?
  • b, Miért pont a külügyi szóvivőnek kellene tudnia, hogy egy leendő magyar nagykövet beszéli-e az ország nyelvét, ahová küldik?

Az aljas RTL nem szégyelli az Antall-kormány ENSZ nagykövetét kérdezni arról, hogy szokás-e olyan nagykövetet küldeni Olaszországba, aki nem beszél olaszul. Az összeesküvő válasza:

nem szokás.

Persze Szentmihályi kinevezése nem a nyelvtudásról szól, a külügyi szóvivő azt magyarázza, hogy neki Olaszországban főleg kultúrdiplomáciai feladatai lesznek.

"Olyan ember, Egy olyan kultúrdiplomatára van szükség, aki nem csak benne tartja Magyarországot a kulturális vérkeringésben, hanem új területeket is tud nyitni."

(Hibás volt az idézet eleje.)

Ehhez meg gondolom kifejezett hátrány lenne a nyelvtudás.

Kultúrában viszont erős Szentmihályi, aki a rendszerváltás előtt írta

Nyers fohász a kommunizmushoz

című versét. Úgy kezdődik, hogy

"Hol késel, kommunizmus, boldogságom, tiszta szerelmem? Boldogságunk, tiszta szerelmünk. A bőség kosara! A jognak asztala! A szellem napvilága!"

Ez alapján simán lehet, hogy ironizált. A rendszerváltás után miépes lett, 2007-ben pedig már kiestek nála a régi kommunisták a pixisből. Akkor már a Magyar Gárdához írt verset. Az aljas RTL még azt is odaveti, hogy ezt a szervezetet később betiltották, mert félelmet keltett a romákban. Pár más írása is előkerül Szentmihályinak, például az, amiben a zsidókkal, romákkal, románokkal és másokkal javíttatná meg az országot, amit szerinte ők tettek tönkre.

rtlszentmihalyi

Egy szó, mint száz kultúrában tényleg otthon van.

Keresték őt magát is, hogy nyilatkozzon, de érthetetlen módon nem állt kamera elé. Kollégája állítólag azt mondta, hogy a sajtót félrevezették vele kapcsolatban.

Itt lehet megnézni az adást:

Ezen kívül volt még

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.