Egészen brutális csicskáztatás egy budapesti börtönben

bűnügy
2014 július 24., 07:33
comments 23

A vádlott 2011 novemberében került a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe, ahol a sértettel közös zárkában helyezték el. Az előbbi az utóbbi az első naptól kezdve folyamatosan fenyegette, zsarolta, és a rákényszerített kártyajátékban felhalmozott tartozását a családjától kapott élelem és egyéb tárgyak átadásával kellett törlesztenie.

Amikor a bv-intézet jelezte a sértettnek, hogy másik intézménybe viszik át, a vádlott ezt megakadályozandó arra kényszerítette, hogy az emésztőrendszerre veszélyes, éles tárgyakat nyeljen le. A sértett a bántalmazástól tartva több körömcsipeszdarabot és kenyérbélbe csomagolt drótdarabot nyelt le. Ezután láz, gyulladás és hasi görcsök miatt kórházba kellett vinni, és az életét csak az orvosi beavatkozás mentette meg.

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat az erőszakos, többszörös visszaesőnek minősülő férfi ellen, és letöltendő fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.