MH17: Marija Putyina elhagyta Hollandiát

Tbg
baleset
2014 július 25., 10:41
comments 359

Meg nem erősített hírek szerint a Hollandiában, egy luxuslakásban élő Marija Putyina, az orosz elnök egyik lánya elhagyta Hollandiát, és Oroszországba menekült.

Az ügynek természetesen a Kelet-Ukrajnában lelőtt maláj gép  körül kirobbant nemzetközi konfliktus volt az előzménye, hiszen a gépen lévő 289 utasnak több mint fele holland állampolgár volt.

A héten robbant a bombahír Hollandiában, hogy Marija Putyina Hollandiában él, annyira kerülte a nyilvánosságot.

photo_camera Marija, Vlagyimir és az anyuka
photo_camera A baloldali Marija, a jobboldali egy barátnő.
photo_camera Putyin és lányai.
photo_camera Marija luxuslakása és Marija maga

Szerda reggel a holland város Hilversum polgármestere dühös kirohanást intézett Putyina lánya ellen egy rádióinterjúban, amiért később bocsánatot kért. Hollandiában élő ukránok is demonstráltak Marija Putyina háza előtt.

Pieter Broertjes végül elnézést kért, és azzal védekezett, hogy elkeseredettségében követelte, hogy Putyin lányát toloncolják ki lakóhelyéről, Voorschotenből, sőt az egész országból.

A brit Daily Mail a szomszédoktól úgy tudja, Marija Putyina már el is hagyta az országot.

Putyin két lánya felnőttként még sosem szerepelt a médiában, nagyon keveset lehet róluk tudni.

Eszerint:

Marija Putyina egy holland állampolgárságú menedzserrel, bizonyos Jorrit Faassennel jár. Lakásuk kétmillió dollárt is érhet.

Marijának van egy testvére is, ugyanúgy a Putyintól elvált feleségtől, a neve Jekatyerina.

Faassen két orosz gázipari cégben, a Gazpromban és a Sztrojtranszgaznál is dolgozott magas beosztásban.

Faassenről még annyit tudni, hogy 2010-ben közúti incidensbe keveredett egy orosz bankárral, Matvej Urinnal Moszkvában, akit később adócsalásért dugtak börtönbe.

Hollandiában szerdán gyásznapot hirdettek. Az utasok holttesteit mostanában szállítják haza, az első 50 Endihovenbe érkezik. (Guardian/Daily Mail/Post Online)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.