Videó az első amerikairól, aki öngyilkos merényletet hajtott végre Szíriában

külföld
2014 július 26., 17:53
comments 121

A 22 éves Moner Mohammad Abu-Salha Floridában született és ott is nőtt fel. Rokonai és barátai szerint nagyon szerette a kosárlabdát. Három éve viszont az addig összesen két arab szót ismerő tinédzser Szíriába ment, hogy Bassár el-Aszad elnök rendszere ellen harcoljon.

Rövidesen kapcsolatba került az al-Kaidához köthető dzsihádista terrorszervezettel, az al-Núszra Fronttal.

Abu-Salha is egyike volt azoknak a merénylőknek, akik május 25-én összehangolt bombatámadást hajtottak végre a szíriai hadsereg állásai ellen Idlib városban. Abu-Salha ekkor még Abu Hurajra al-Amríki néven futott, az Amríki azt jelenti, amerikai.

Az al-Núszra Front most egy 17 perces videót tett közzé, amin a merényletre készülő Abu-Salha látható. A férfi mosolyog és az arab nyelvet törve előadja, hogy alig várja, hogy a mennybe kerüljön, és megpihenhessen az örök boldogságban. A videó szerint a 4 májusi merénylőből 3 külföldi volt, Abu-Salha mellett egy Maldív-szigeteki állampolgárról is beszélnek. (Guardian)

A múlt héten egy ausztrál tizenéves hajtott végre öngyilkos merényletet az ISIS nevében egy bagdadi piacon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.