Megvannak az EU szankciói Putyinnal szemben

külföld
2014 július 29., 15:37
comments 78

A Financial Times információi szerint az EU 28 nagykövete kedd délután állapodott meg a legújabb szankciócsomagról.

A mostani lépések legérzékenyebben az orosz bankrendszert érinthetik: a legnagyobb, állami kézben lévő orosz bankok nem értékesíthetnek a jövőben részvényeket és kötvényeket az EU piacain.

A végső megállapodás előtt hét órán át tárgyaltak, és nagyjából jóvá hagyták azt a tervezetet, amit az Európai Bizottság korábban beterjesztett. Most kihagytak egy esetleges fegyverembargóra vonatkozó szankciót és enyhítették azokat a módosításokat is, amelyek az orosz kőolajtermelést érintették volna érzékenyen.

Ettől függetlenül lesznek olyan szankciók, melyek az olajszektort büntetik majd. A szankciók pontos listáját várhatóan csak szerdán hozzák majd nyilvánosságra. Szintén szerdán jelentik majd be, kik azok az orosz hivatalnokok, akiknek befagyasztják a számláikat és utazási tilalmat rendelnek el ellenük.

Amerikai vezető diplomaták szerint az Egyesült Államok még ezen a héten további szankciókat fog életbe léptetni Oroszországgal szemben,

Hétfőn Barack Obama telefonon egyeztetett a német, a francia, a brit és az olasz miniszterelnökkel, és egyet értettek abban, hogy előkészületeket tesznek további szankciók meglépésére is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.