Újranyitott Észak-Korea leghíresebb nemzetközi gyerektábora

Egyéb
2014 július 30., 17:59
comments 40

Az észak-koreai vezetés újranyitotta a Songdowon Nemzetközi Gyerektábort. A létesítményt korábban 30 éven át használták, főleg baráti országokból utaztak ide gyerekek.

Az újranyitás utáni első turnusban több mint 300 fiatal látogathatott az ázsiai diktatúrába Kínából, Oroszországból, Vietnamból, Tanzániából, de még Írországból is.

A nyaraltatásokat rengeteg pénzzel támogatja az észak-koreai állam, a résztvevőknek gyerekenként 270 dollárba (alig több mint 60 ezer forintba) kerül a tábor, amelyhez tartozik egy phenjani bemutatóút is.

A gyerekek persze nem az igazi Észak-Koreát látják, szobáikban légkondi, tévé, videojátékok és olyan luxus várja őket, amiről a korukbeli észak-koreaiak nem is álmodhatnak. (MetroNews)

(Címlapi kép: kfausa.org)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.