Merre tartasz, te rejtélyes fekete ruhás nő?

életmód
2014 július 31., 09:32
comments 42

Egy csendesen sétáló, fekete ruhás nő rejtélye tartja lázban az amerikai internetet. A nő látszólag semmivel sem törődve sétál hosszú fekete ruhájában, végig az országutak mentén.

A médiában a nő feketében néven emlegetik, rajongói Facebook-oldalának már több mint 60 ezer lájkolója van. Először Ohio államban tűnt fel, még július 18-án, azóta pedig több mint 800 kilométert haladva, már Georgia államban járt, amikor a Reuters beszámolt róla.

photo_camera via Where is the Mysterious Woman in Black? Facebook

A Facebook-oldalra folyamatosan érkeznek a bejegyzések, hogy legutóbb hol látták a nőt, sokan fényképet is mellékelnek róla. Sokáig nem lehetett tudni, hogy ki ő, a legvadabb elméletek is terjedtek, például, hogy muzulmán és közben a Pentagonnak dolgozik. A legtöbben pedig azt gondolták, hogy egy vallási küldetésen vesz részt.

Nemrég jelentkezett egy férfi, aki hónapok óta eltűnt testvérét ismerte fel a vándorútra indult asszonyban. Kiderült, hogy Elizabeth Polesnak hívják, 56 éves, és van két gyermeke. Egykori katona, akit az utóbbi években kezeltek egy veteránok számára fenntartott intézményben, mert nem tudta feldolgozni férje és apja elvesztését.

woman3

Az utóbbi időben állítólag jobbra fordult az állapota, családjához költözött, onnan járt gyalog a templomba és a kezelésekre. Így indult a gyaloglása. Az egyik vasárnap viszont leborotválta a haját és nem volt hajlandó elmenni a templomba. Nem sokkal később pedig eltűnt, családja hónapokig nem lelte nyomát. Majd a hírekben ismerték fel, a rejtélyes, feketében sétáló nő személyében.

Mindenki lát benne valamit

Hogy miért sétál és hogy hova tart, azt még mindig nem tudni. Sokan szólították meg útja során, de rövid, udvarias válaszokon kívül lényegi információkat sosem mondott el a kérdezőknek.

Elizabeth Poles személyes története mellett legalább annyira izgalmas az a hatás is, amit kiváltott. Mint amikor Forrest Gump csak úgy elindult futni, az ő személye és gyaloglása köré is rengetegen költenek egy-egy olyan történetet, amit szeretnének belelátni. Sokezer internetezőnek lett példaképe kitartásával és elszántságával, rengeteg az olyan komment, amiben elhivatottságát és méltóságát dicsérik és irigylik az emberek.

photo_camera Egy elég tipikus hozzászólás: "Azt képviseli, amit én érzek."

Minden városban várják már, hogy étellel és itallal kínálják, annyira sokan, hogy a rajongói oldalon már külön kérik az internetezőket, ha találkoznak a nővel, ne zaklassák:

woman4

Virginia állambeli Winchester városában pedig rendőri védelmet is kapott, mert ötven ember gyűlt össze, hogy a városba érve fogadják.

Azt továbbra sem tudja senki, hova indult el a nő, és meddig tervez még sétálni. Családja azt üzente neki, hogy várják haza, szeretnének neki segíteni. De a jelek szerint Elizabethnek erre egyelőre egyáltalán nincsen szüksége.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.