Eltüntetik a Marx-szobrot a Közgázról

POLITIKA
2014 augusztus 04., 07:59
comments 131

A Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épületéből elköltöztetik egy egyetemtörténeti kiállításra az aulában található Marx-szobrot. Rostoványi Zsolt rektor az Eduline-nak elmondta, hogy

Mivel a Corvinus egyik elődintézményét Marx Károlyról nevezték el, így ő is a múlt része. De nem a jelené.

Kép az Ybl-egyesület honlapján.

Hozzátette, hogy a Corvinuson nincsen semmi a névadóra utalna, pedig már 10 éve így hívják az intézményt. A szobrot 1959-ben avatták fel, legutóbb Rétvári Bence és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szólította fel az egyetem vezetését, hogy távolítsák el a szobrot. Rétvári szerint Marx antiszemita és idegengyűlölő volt, ezért nincsen helye az egyetemen. (Hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.