Magyar fejlesztésű hidegháborús társasjátékra őrül meg a világ

játék
2014 augusztus 05., 11:10
comments 34

A Kickstarteren egy nap alatt összejött a pénz a [redacted] nevű hidegháborús társasjátékra, amiben egy meg nem nevezett ország nagykövetségére kell behatolni, és ellopni a titkos dokumentumokat. Mostanra a szükséges 9000 dollár helyett már 11 ezer gyűlt össze 248 támogatótól, és még két hét hátravan a kampányból. A sikerhez nyilván nem ártott, hogy a projektet egy híres társasjáték-kiadó cég, a Ludi Creations vette szárnyai alá, de ez semmit nem von le a fejlesztők érdemeiből, sőt.

redacted

A játék a készítők szerint a feszültségre, a gyanakvásra és a mélységre épít, főleg, hogy nem lehet tudni, ki kivel van. És ami a legszebb: a tervezők mind magyarok, név szerint: Vincze Mihály, Turczi Dávid és Nimmerfroh Katalin (ő a stáblista szerint az illusztrációs munkákban is részt vett).

Tekintsék meg ezt a videót, amin egy szakállas férfi olyan lelkesen beszél a játékbeli élményeiről, ahogy én férfit beszélni még csak autókról és nőkről hallottam. És most már magyar fejlesztésű hidegháborús társasjátékról is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.