A rendőrség lefoglalta az érpataki polgármester felakasztott bábjait

politika
2014 augusztus 06., 06:32
comments 110

Videókamerákat, számítógépeket foglaltak le az érpataki önkormányzatnál szerdai házkutatásukkor a rendőrök. Azért tartottak házkutatást, mert szombaton a falu polgármestere, Orosz Mihály Zoltán palesztinpárti tüntetést tartott, amin felakasztottak két bábut - az egyik Simon Peresz volt izraeli elnököt, a másik Benjamin Netanjahu miniszterelnököt ábrázolta.

A rendőrség gyanúja szerint ez közösség elleni uszítás volt, ezért tartottak házkutatást bizonyítékokat keresve.

Egy kis figyelmet kérek!

A magyar rendőrség mostanában hajlamos az ilyesmire, azt a nőt például, aki leköpte Pásztor István vajdasági politikust, még le is akarták tartóztatni, de akkor a bíróságban még maradt annyi józanság, hogy ezt a kérést elutasítsa. Őt garázdasággal vádolták.

De:

a politikusok leköpése vagy bábújuk felakasztása nem garázdaság, vagy közösség elleni uszítás, hanem

szabad véleménynyilvánítás, egyik legszentebb szabadságjogunk.

És ez akkor is igaz, ha néha olyanok gyakorolják, mint Orosz Mihály Zoltán, akiről én szabadon kinyilvánítanám, hogy

véleményem szerint hülye,

de ettől még beszélhet, amit akar. Akár hülyeségeket is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.