Az Együtt-PM feljelenti Rogán utódjelöltjét

politika
2014 augusztus 06., 09:39
comments 21
photo_camera Szentgyörgyvölgyi Péter Rogán Antallal.
Fotó: Facebook

Csalás vagy hűtlen kezelés gyanújával készül feljelentést tenni Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke Szentgyörgyvölgyi Péter nemrég megválasztott belvárosi alpolgármester lakásvásárlása miatt.

Szentgyörgyvölgyi a legendás Szerb utca 9-ben lakik, ahol a Magyar Narancs riportja szerint igen gyakran megfordul Orbán Viktor tanácsadója, Habony Árpád is - egy olyan lakásban, aminek egyszer leégett a szaunája, és amit azután az önkormányzat újított fel.

Szentgyörgyvölgyi a Facebookon közzétett vagyonbevallása és az önkormányzat tájékoztatása alapján 19 102 500 forintért.

19 102 500 forint nem rossz ár egy felújított belvárosi házban lévő 110 négyzetméteres lakásért.

A lakást az önkormányzat tájékoztatása szerint 25 470 000 forint értékűre becsülték (800/2013. (12.12( TEIB. Határozat), de Szentgyörgyvölgyinek bérlőként 25 százalékos kedvezmény járt.

A 25 470 000 forint nem rossz ár egy felújított belvárosi házban lévő 110 négyzetméteres lakásért.

Annyira nem rossz, hogy az önkormányzat másfél évvel korábban ugyanezt a lakást még 33 600 000 forintra becsülte (372/2012. (07.13.( TEIB. Határozat) - ami már alig 11 millióval marad el attól, amibe egy ilyen lakás az ingatlanpiaci szakértők szerint valójában kerülhet.

Ez utóbbi momentum, amit az Origo leplezett le, keltette fel Juhászban a csalás vagy a hűtlen kezelés gyanúját, ami miatt most ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Ha netán Szentgyörgyvölgyi jövőbeni elődje, Rogán Antal ingatlanügyeire is kíváncsi, azokról itt írtam.

UPDATE 14:24:

Válaszolt az önkormányzat, a lényeg három pontban:

  • Juhász Péter hüje drogos.
  • Szentgyörgyvölgyi Péter lakásvásárlásánál törvényesen jártak el.
  • A szocialista Pásztor Tibor és Kovács Alex is így vett lakást, őket jelentse fel Juhász.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.