Az OLX reklámja tökéletes ellentéte a mai magyar valóságnak

Média
2014 augusztus 06., 09:57

Mostanában ez a reklám megy állandóan a tévében.

A gyerek nem tudja, hogy mi az az iskolatáska, mert ő már csak egy tabletet visz be a suliba. Hogy lehetett előállni ezzel az ökörséggel? Kinek állt ez érdekében?

Tablet! A magyar oktatásban!

Ha már valamiért, a gyerekek nem a mai elképesztően modern, high-tech oktatási rendszer miatt nem ismerik az iskolatáskát, hanem mert még csak meg se kapják a tankönyveket.

De persze ismerik, mert amikor van tankönyv, akkor már elsőben is 10 kilós táskával járnak iskolába a kb. 25 kilós gyerekek – pár éve még több gerincbeteg gyerekről számolt be az állampolgári jogok országgyűlési biztosa.

Na meg iskolaköpenyt sem a nagymama hordott utoljára, sőt, Hoffmann Rózsa volt oktatási államtitkár 2012-ben arról beszélt, hogy újra kötelezővé tenné az iskolai egyenruhát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.