Budapest, végállomás: Top 4 világutazó, akinek a töke tele lett Magyarországgal

bűnügy
2014 augusztus 06., 10:20

1. Már a kamu vöröskeresztet sem kímélik

kisbusz

Dávid német barátja Kelet-Európai körútra indult, és útba ejtette Budapestet is. Na ez az, amit nem kellett volna: az utazás itt váratlanul véget is ért. A német férfi vöröskereszttel és terepmintákkal ékesített kisbuszát, ami ráadásul tele volt hegymászófelszereléssel, a Hősök teréről lopták el. Friss az ügy, most történt, aki hallja, adja át!

2. Húszezerért sem kellett senkinek

josihiro

Josihiro Simada már öt éve járta a világot Riese & Müller gyártmányú, Birdy típusú kerékpárjával, amikor elvetődött Budapestre. Rosszul tette. A kb. 700 000 forintos, lezárt biciklit egy Kertész utcai ház udvaráról vitték el, aztán szerencsére a Bosnyák téri piacon meglett. Állítólag 20 ezerért árulták, de annyiért nem kellett senkinek.

3. A Fényből a Bűnbe

posch

 

Posch Sándor magyar származású világutazó Párizsban él, nyilván nem véletlenül. Mégis rászánta magát, hogy a Fény városából elbiciklizzen a Bűn városába. Rosszul tette. Egymillió forint értékű, két lakattal lezárt biciklijét a Széchenyi fürdő elől lopták el, és hiába került be az eset a tévébe, a Giantnek örökre nyoma veszett.

4. Szibériában még megvolt

photo_camera Kunio Aoki (jobbra). Akkor még nem sejthette

 

Kunio Aoki Suzuki Djebeljével átszelte Szibériát, Ukrajnát és Romániát, aztán megérkezett Budapestre. Rosszul tette. Motorját egy Király utcai ház udvarából lopták el, és soha nem is lett meg. Kunio végül jól járt: a 250-es Suzuki helyett kapott egy 650-as Honda Dominatort, amivel továbbindult Afrika irányába.

Mielőtt a szégyenlista átcsapna mazochista önostorozásba, tegyük hozzá, hogy a világutazókra nemcsak Magyarországon jár rá a rúd: Szerbiában szintén népszokás a világjárók járműveinek ellopása, Vlagyivosztokban képesek közvetlenül az érkezés utáni percekben ellopni az utazók biciklijét, Oroszország még északibb részein pedig nem a biciklit lopják el, hanem a gazdáját gázolják halálra. Ehhez képest nem is állunk olyan rosszul. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.