280 autóval indul segélykonvoj Kelet-Ukrajnába Moszkvából

külföld
2014 augusztus 12., 08:41

Moszkva környéki civil szervezetek indítanak segélykonvojt Kelet-Ukrajnába. 280 autóval szállítanak 12 ezer hálózsákot és 54 tonna gyógyszert Kelet-Ukrajnába.

A konvoj engedélyt kapott a belépésre az ukránoktól. Talán azért is, mert az orosz miniszterelnökség szóvivője, Dmitrij Preskov szerint az orosz hadseregnek semmi köze hozzá, teljes egészében civil szervezésben állt össze. A humanitárius segély szétosztását a Vörös Kereszt fogja felügyelni.

Az orosz garanciák ellenére Laurent Fabius francia külügyminiszter aggódik. "Különösen óvatosnak kell lennünk, mert lehet, hogy a konvoj csak álca, aminek a segítségével az oroszok Luhanszk és Donyeck környékére akarják befészkelni magukat."

Fabius aggodalmait az is alátámasztja, hogy a NATO szerint az orosz hadsereg már 45 ezer katonát sorakoztatott fel az orosz-ukrán határ mentén. (Via Trouw, Nu.nl. A cikket Monty, a holland-magyar gyakornokunk fordította.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.