Elment Hollywood legkedvesebb embere

kultúra
2014 augusztus 12., 05:41
comments 60

"Egyedülálló volt."

Ezt mondta Robin Williamsről halála után Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke. Az Oscar-díjas filmszínészt hétfőn, dél körül találták holtan kaliforniai otthonában.


Obama közleménye szerint:

"Robin Williams volt repülős, doktor, dzsinn, pesztra, elnök, prodesszor, Pán Péter és minden, ami eközé befért. Leginkább egyedülálló volt. Idegenként jött közénk, de a végén az emberi lélek minden részletét megérintette. Megnevettetett. Megríkatott. Mérhetetlen tehetségét nagylelkűen osztotta meg azokkal, akiknek a legnagyobb szükségük volt rá - legyen szó a külföldön állomásozó csapatainkról vagy az utcáinkon élő, marginalizált rétegekről. Az Obama család legmélyebb részvétét nyilvánítja Robin családjának, barátainak és mindazoknak, akik Robin Williamsnek hála találták meg a hangjukat."

Pályatársa, Ben Stiller csak annyit írt:

"Egy tweet nem írhatja le Robin Williams szívének, lelkének és tehetségének nagyságát. Ez annyira szomorú #RobinWillams"

Mia Farrow még ennél is kétségbeesettebb volt:

"Nem! Robin Williams, annyira szerettünk."

És még a mostanában kizárólag botrányokozásban utazó Miley Cyrus is normálisan reagált:

"Nem bírom felfogni a hírt Robin Williamsről. Sosem sírtam valakiért, akit nem ismertem személyesen, de most nem tudom abbahagyni."

Kevin Spacey szerint Williams nevettetett és gondolkodtatott egyszerre. John Travolta sem ismert nála "édesebb, okosabb, előzékenyebb embert".

"Híresen kedves, kegyetlenül vicces. Zseni és finom lélek. Micsoda veszteség #RobinWilliams" - ezt Michael J. Fox írta róla. (Via The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.