Michael Brown menekült a rendőrök elől, amikor lelőtték

bűnügy
2014 augusztus 18., 18:01
comments 68

Ha igaz, amit a ma előkerült szemtanú állít, akkor még sokáig tartanak még a zavargások Amerikában.

Eddig nem sok részletet lehetett tudni Michael Brown haláláról azon kívül, hogy a fiatal fekete férfinél nem volt fegyver, amikor egy rendőrtiszt lelőtte Ferguson városában. Ma viszont előkerült egy szemtanú, aki állítása szerint végignézte, ahogy a rendőrök lelövik a fiút, és után felvételeket is csinált a mobiljával.

Piaget Crenshaw azt állítja, hogy Brownt épp megpróbálták beültetni a rendőrök az autójukba, amikor a fiú futásnak eredet. Ezután az egyik rendőr tüzet nyitott rá. Egy golyó a karját súrolta, akkor megfordult, a rendőr pedig újabb lövéseket adott le, míg Brown el nem terült a földön.

A boncolási jegyzőkönyv szerint Brown hat lövést kapott, négyet a karján és kettőt a fején. A halottkém azt is megállapította, hogy a lövéseket valószínűleg nem közvetlen közelről adták le, mert a sebeknél nem volt lőpornyom. Ez ellentmond a rendőrök állításának, akik korábban arról beszéltek, hogy a fiú a járőrökkel dulakodott a rendőrautóban, és akkor lőtték le.

A szemtanú szerint egyébként a rendőr, aki lelőtte a fiút teljesen zavarodottan viselkedett, miután rájött, hogy Brown meghalt.

Ezek után szinte 100 százalék, hogy ma este is balhé lesz Fergusonban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.