A magyar trollhumorral ismerkedik a brit sajtó

futball
2014 augusztus 20., 21:07
comments 40

bajner

A Mirrornak is feltűnt, amiről mi is írtunk ma, vagyis, hogy magyar trollok árasztották el az angol másodosztályú Ipswich Town Facebook-oldalát, akik mind egy dolgot követelnek:

a nyáron odaigazolt Bajner Bálint csapatba állítását.

Bajner azzal vívott ki magának máris szinte legenda-státuszt, hogy miután első meccsén edzője még a szünet előtt lecserélte, azt mondta, ez azért történt, hogy

a szurkolók meg tudják tapsolni, amikor lemegy a pályáról.

Erre természetesen azonnal lecsapott a Trollfoci közönsége, ahol Bajner máris kultikus figura lett, és ők árasztották el

NO BAJNER, NO PARTY

kommentekkel az oldalt.

Ennél pedig már csak az szebb, amikor a brit sajtó rátalál erre, és megpróbálják értelmezni a magyarfocis mémeket, amik befogadásában, ahogy a Mirror írja, még a Google Translate sem sokat segít.

photo_camera A Mirror értetlenkedik, mondjuk nem csodáljuk

mirror

A Mirror mindenestre Twitterén várja a megfejtéseket arra, miről szól ez az egész. A dolog pedig már a Daily Mailnek is szemet szúrt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.