Megindult az orosz 'segélykonvoj' Ukrajna felé

külföld
2014 augusztus 22., 08:59
comments 41

Az ukrán határ közelében napok óta vesztegelő, ukrán és nyugati politikusok és elemzők szerint meglehetősen gyanús segélykonvoj elindult Ukrajna felé. Ezt az orosz külügyminisztérium közölte.

Egyben meg is vádolták az ukránokat azzal, hogy feltartóztatták a konvojt. A közlemény szerint a teherautó-oszlop most már útban van Luhanszk felé.

Az ukránok a kezdetektől attól tartanak, hogy a segélynyújtás csak álca, és valójában a több mint kétszáz teherautóból álló konvoj csak eleme egy megszállás előkészítésének.

Oroszország ismét tagadta azokat a vádakat, hogy felfegyvereztek és kiképeztek volna felkelőket a régióban. A négy hónapja zajló heves harcokban több mint 2000 ember halt már meg, és 330 ezren kellett, hogy elmeneküljenek otthonaikból.

Luhanszk jelenleg a felkelők kezében van, a városban súlyos a helyzet: nincs elég ivóvíz, a telekommunikációs csatornákat elvágták és áram sem nagyon akad. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.