Nagyon Fontos Jótanács egyenesen New Jersey kormányától: Srácok, ne gyújtsátok fel magatokat!

INTERNET
2014 augusztus 25., 11:48
comments 47

Személy szerint nem vagyok rajongója a gondoskodó nagymamaállamnak, mégis úgy tűnik, hogy vannak esetek, amikor szükség van rá. Mondjuk arra pont nem gondoltam, hogy egyszer majd erre figyelmeztetni kell bárkit, de a hóbort villámgyors terjedése miatt New Jersey állam Tűzbiztonsági Hivatala kénytelen volt hivatalos közlönyt kiadni arról, hogy

Veszélyes dolog felgyújtani magunkat.

Nem viccelek, itt a nagyon is hivatalos hirdetmény, amiben az úgynevezett Tüzes Kihívás (The Fire Challenge) veszélyeire hívják fel a figyelmet.

A Tüzes Kihívás lényege, hogy a résztvevőnek gyúlékony anyaggal kell leöntenie csupasz testét, majd lángra kell lobbantania önmagát.

Itt most tartanék fél perc szünetet, hogy ülepedhessen az infó.

Szóval a kihívás lényege, hogy emberek felgyújtsák magukat. És mert a hóbort terjedőben van, New Jersey kormánya okkal feltételezte, hogy az emberek

nincsenek tisztában azzal, hogy ha felgyújtják magukat, akkor bizony felgyulladnak.

Ha pedig felgyulladnak, akkor idővel

meg fognak égni.

Ezért szépen és részletesen elmagyarázzák, hogy bizony önmagunk felgyújtása komoly égési sérüléseket okozhat, továbbá azt is, hogy égési sérülésekkel érdemes ám orvoshoz fordulni szakszerű ellátásért. (Via Gothamist)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.