Az ukrán elnök bejelenti: Oroszország megtámadta Ukrajnát, és a világ segítségét kéri

külföld
2014 augusztus 28., 12:49
comments 856

Ez az angolra szinkronizált változata az ukrán elnök csütörtöki vidóüzenetének.

Azt mondja benne, hogy nem utazil el Törökországba, mert a katonai helyzet miatt otthon a helye. Azért a repülőtéren készült a felvétel, mert éppen hivatalos török útja előtt döntötte el, hogy marad. A katonai helyzet megváltozott: az oroszok beavatkoztak a donyecki polgárháborúba.

Összehívja a védelmi tanácsot, hogy eldöntsék, mit kezdjenek az új helyzettel. A beszéd megjelenése óta az ukrán csapatok visszavonultak az Azovi-tenger térségéből, és Mariupol védelmére rendekzedtek be.

Porosenko az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását és az EU rendkívüli csúcsát kéri. Az EU vezetői szombaton egyébként is foglalkoztak volna az ukrajnai válsággal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.