Új ebolajárvány tört ki

külföld
2014 augusztus 28., 05:55
comments 19

Ezúttal a Kongói Demokratikus Köztársaságban, a betegek pedig az eddigi információk alapján semmilyen módon nem kerültek kapcsolatba a nyugat-afrikai fertőzöttekkel. Vagyis ez egy új, a másik járványtól független kitörés. Az első fertőzött egy asszony lehetett, aki evett egy állat húsából, amit férje vadászott.

Az asszony meghalt, mielőtt az orvosok felismerték volna a betegségét, ezért a fertőzés tovább terjedt. Már legalább 13-an haltak meg.

A Kongói Demokratikus Köztársaság (az egykori Zaire) viszont lényegesen felkészültebb az ebola kezelésére, mint a nyugat-afrikai országok. Korábban hatszor is megjelent itt a járvány, a legutóbb 2012-ben, de eddig mindig kezelni tudták. (Vox, WHO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.