Végül az lett a független Origo veszte, hogy karácsonykor minden szerkesztő utálja a bejgliről szóló cikkeket

politika
2014 szeptember 02., 16:09
comments 42

bejgli

Pethő András, az Origo volt főszerkesztő-helyettese a Transparency International blogján írt egy hosszú posztot arról, hogy pontosan mi és miért történt a Lázár János utazásait firtató cikk körül, ami sokban hozzájárult Sáling Gergő főszerkesztő menesztéséhez, és a független Origo szétveréséhez.

Lényegében az történt, hogy mivel a téli ünnepek között sosincs elég jó anyag, és a szerkesztők előre spájzolnak az ilyen időszakokra, ezért Pethő készíteni akart egy térképet arról, hogy a magyar kormány vezetői hova utaznak. Főleg Martonyi és Szijjártó útjai érdekelték, mert azt feltételezte, hogy Martonyi inkább nyugatra, míg Szíjjártó inkább keletre utazik. Ehhez viszont ki kellett kérni az utazások listáját a Külügyminisztériumtól, és a Miniszterelnökségtől, ahol akkor Szijjártó dolgozott.

Aztán ezt a listát böngészgetve tűntek fel Lázár János drága útjai, és kerültek az origós újságírók figyelmének középpontjába Martonyiék helyett. A többiről itt és itt is olvashat hosszabban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.