Aki amerikaiakat bánt, meg fogja tanulni, hogy nem felejtünk

külföld
2014 szeptember 03., 09:43
comments 398

obamaeszt

"Az amerikaik elutasítják ezt a barbarizmust. Nem tudnak megfélemlíteni minket. Ezek a szörnyűséges tettek csak egységbe kovácsolnak minket. Harcolni fogunk a terroristák ellen, és mindenki, aki elköveti azt a hibát, hogy amerikaiakat bánt, meg foga tanulni, hogy nem felejtünk. A kezünk messzire elér, és igazságot fogunk szolgáltatni."

Ezt mondta Barack Obama, miután az IS már a második amerikai újságírót végezte ki. Obama Észtországban Toomas Hendrik Ilves észt elnökkel tartott közös sajtótájékoztatót, ahol Oroszország, és az IS is fontos téma volt. (Előbbiről később még beszél részletesebben.)

Obama nemrég ugyan még arról beszélt, hogy Amerikának "nincs stratégiája" az IS-szel szemben. Most viszont arról beszélt, a "cél az, hogy az IS ne jelentsen fenyegetést a régióban".

A nemzetközi közösséget segítségét kéri, különösen az arab közösségét, hogy segítsenek "izoláni a rákot", amit az IS jelent.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.