Bankokra, olajra és hadiiparra mennek az új szankciók

eu
2014 szeptember 05., 06:25
comments 108

Az euobserver megszerezte az Oroszország elleni újabb szankciók tervezetét. Csütörtökön tárgyalták a szöveget a tagállamok nagykövetei.

A szöveg szerint három területet érintenének az újabb szankciók:

  • a bankrendszert,
  • az olajipart,
  • és a hadiipart.

Az orosz állami bankok már eddig sem fordulhattak kölcsönért európai és amerikai pénzintézetekhez. Az új intézkedés arról szól, hogy az EU és az USA cégei kölcsönt sem vehetnek fel ezután orosz állami bankoktól.

Az olajkereskedőket eddig nem büntették egyáltalán, csak a kitermeléshez szükséges eszközök voltak feketelistán.

Tilos lesz eladni bármilyen eszközt, amit a hadiiparban fel lehet használni. Ilyen termékeket sem cégeknek, sem orosz állampolgárságú személyeknek nem lehet eladni a terv szerint.

Tovább szigorították az olaj kitermeléséhez és finomításához szükséges gépek körét, amelyeket nem lehet orosz állami cégeknek eladni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.