Az EU nem fogja megvédeni a magyar civil szervezeteket

POLITIKA
2014 szeptember 11., 11:13
comments 174

Ebben a konkrét ügyben nem foglalhatunk állást

- közölte Cezary Lewanowicz, az Európai Bizottság szóvivője a magyar civil szervezetek elleni kormányzati támadással kapcsolatban. A Bizottság azért nem léphet közbe, vagy kommentálhatja az ügyet, mert ebben Norvégia az érintett, áll az Euobserver tudósításában. Lázár János kedden azt mondta, Brüsszelhez fordulhat Magyarország az ügy rendezése érdekében.

"Valószínűleg arra szorulunk, hogy az Európai Bizottsághoz forduljunk, és Brüsszel megoldását kérjük. Amikor a felek nem egyeznek, lehetőségük van arra, hogy Brüsszelhez forduljanak, és azt kérjék, szolgáltasson igazságot. Mi is valószínű, hogy erre fogunk ráfanyalodni" - mondta akkor.

A Human Rights Watch emberi jogi szervezet az Ökotárs elleni akció után azt írta:

Ha az EU nem képes arra, hogy megvédje értékeit a saját területén, hogyan tehené ezt meg hitelesen azon kívül?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.