Akár hiszik, akár nem: nem lett semmi baja

baleset
2014 szeptember 13., 19:37
comments 30

Elektromos autókkal is össze lehet hozni olyan súlyos baleseteket, mint robbanómotorosokkal. Nicolas Prost (az F1-es legenda Alain fia, maga is volt F1-es) és Nick Heidfeld (szintén volt F1-es, aki a versenysorozat történetében a legtöbb dobogós helyet szerezte úgy, hogy sosem tudott győzni) csattant össze a Formula E (ez a FIA vadi új, elektromos autók számára kiírt versenye) történelmi, legeslegelső futamán, Pekingben.

Prost és Heidfeld ráadásul az első helyért csatáztak, az utolsó kör utolsó kanyarja előtt. A német előzni próbált, a francia elrántotta balra a kormányt, és összeütközött Heidfelddel, akinek az autója irányíthatatlanná vált, csúszni kezdett, megdobta egy padka,. levegőbe emelkedett, és nekicsapódott egy falnak. Ezt mondta a német versenyző a futam után: „Abban a pillanatban tudtam, hogy nagyon nagy karambol lesz. Amikor rászaladtam padkára, úgy éreztem, hogy örökké repülni fogok. Becsuktam a szememet, és vártam a becsapódást. Aztán az volt az első gondolatom: hú, de nagy szerencsém volt! Csak egy kis fájdalmat érzek a combomban, de egyébként semmi bajom.”

A szombati futamot végül Lucas DiGrassi (szintén volt F1-es pilóta) nyerte.

A Formula E autói egyébként három másodperc alatt gyorsulnak százra, végsebességük körülbelül 220 kilométer óránként.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.