30 embert rúgnak ki a Magyar Nemzettől

Média
2014 szeptember 15., 14:31
comments 230

Senki sem gondolta, hogy ilyen következményei lesznek a Simicska-Orbán háborúnak.

Jelentős leépítéseket jelentettek be ma Simicska Lajos médiabirodalmában. A Magyar Nemzetnél, 30 munkatárs megy. A kirúgások összefüggésben lehetnek azzal, hogy az egykori legfontosabb szövetséges Simicska pozíciói az elmúlt hónapokban sokat romlottak a miniszterelnöknél, a Nemzetben pedig a kormánnyal kritikus írások jelentek meg.

Annak a Lovas Istvánnak szüntetik meg brüsszeli tudósítói posztját, aki rendszeresen leplezte le a Magyarország elleni nemzetközi összeesküvéseket, és akinek a világsajtóban egyedülálló módon voltak belső információi a Bilderberg-csoport zárt találkozóiról. Mondjuk ő azért továbbra is fog publikálni a lapban, csak nem állandó munkatársként.

A Népszabadság azt írja, hogy olyan neves jobboldali szerzőknek kell mennie, mint Ugró Miklós, Lőcsei Gabriella, Torkos Matild, Ludwig Emil és Kulcsár Anna.

Eddig a Nemzet és az online szerkesztőség külön működött 80 illetve 30 fővel, most összevonják őket, és összesen lesz 80 munkatárs. Liszkay Gábor főszerkesztő nem magyarázta agyon a lépést a Népszabinak, azt mondta, hogy a leépítést a Nemzet belügyének tartja,

"amelyekre a piaci körülmények tartós romlása miatt kényszerültek."

A tartalomfogyasztási szokások megváltozásáról nem esett szó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.