Gulyás Gergely szerint Zoltai Gusztáv kinevezése összeegyeztethetetlen az alaptörvénnyel

POLITIKA
2014 szeptember 15., 05:18
comments 31

Gulyás Gergely a Magyar Nemzetnek adott interjújában sok mindenről beszélt, például Zoltai Gusztávnak, a Mazsihisz korábbi ügyvezető igazgatójának Miniszterelnökségi tanácsadóvá kinevezéséről is. Ezt mondta:

„Egy volt kommunista munkásőr kormány-tanácsadói kinevezése kibékíthetetlen ellentétben áll mindazzal, amit a totalitárius diktatúrákhoz való viszonyulásunkról sokszor és sokan elmondtunk, ahogy az alaptörvény értékrendjével is összeegyeztethetetlen.”

Zoltai Gusztáv az 1956-os forradalom után lett munkásőr a Kőbányai Textilgyárban.

Gulyás Gergelyt már mi is kérdeztük egy hasonló ügyben, akkor Tasnádi László kinevezéséről volt szó. Arra a kérdésre azért árnyaltabban válaszolt, így beszélgettünk:

A volt III/II-es Tasnádi László rendészeti államtitkári kinevezésről mit gondol?

Az előző ciklusban két évig a nemzetbiztonsági bizottság alenöke voltam, és miután Tasnádi László Pintér Sándor kabinetfőnöke volt, jó szakmai együttműködés volt közöttünk. Végig korrekten, magas szakmai színvonalon dolgozott. Ettől függetlenül az államtitkár politikai kinevezett, és politikai kinevezéseknél jó lenne érvényesíteni azokat a szempontokat, amiket a jobboldali tábor értékalapon sajátjának tekint. Ennél a kinevezésnél ezek a szempontok nem érvényesültek.

Ezt a véleményét jelezte a párton belül?

Még ha így lett volna, akkor sem biztos, hogy ez a nyilvánosságra tartozna.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.