Rogán Antal ismertette a Fidesz kommunista közművízióját

gazdaság
2014 szeptember 17., 17:43
comments 147

Két, közösségi tulajdonban lévő nonprofit rezsiszolgáltató cég jöhet létre, ezek struktúrája a jövő év elején körvonalazódhat - közölte Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdán az Inforádió Aréna című műsorában.

(MI AZ ÚR ISTEN AZ, HOGY ___REZSISZOLGÁLTATÓ___????? A rezsit azt fizetik, nem szolgáltatják. A rezsiszolgáltató tulajdonképpen az állampolgár - A szerk.)

Az egyikhez azok a területek tartoznának, amelyek eddig inkább piaci szolgáltatások voltak, így elsősorban a gáz, a villamos energia és a távhő, bár utóbbi jellemzően önkormányzati szolgáltatás.

A másik, szintén nonprofit cég azokat a szolgáltatásokat fogná össze, amelyek eddig is leginkább önkormányzatiak voltak, így például a víziközmű-szolgáltatást és a hulladékszállítást.

Lehetővé kell tenni, hogy az országban - a lakosság körében - bárki választhassa ezt a két nagy nonprofit társaságot, amelyek gyakorlatilag egyetemes szolgáltatók lennének - hangsúlyozta Rogán.

Arra a kérdésre, hogy a két cég megvásárolná-e a most működő szolgáltatókat, a politikus azt válaszolta: a nonprofit rezsiszolgáltatók ügyében konkrét döntések még nem születtek, először a kormánynak kell vázolnia elképzelését.

"Addig nem akarok semmit megelőlegezni, amíg a részletkérdéseket nem tárgyaljuk át, (...) Azt szeretnénk, hogy minél kevesebb költséget tudjanak érvényesíteni a fogyasztóval szemben"

Rogán arról is beszélt, hogy megkérték a kormányt, vizsgálja meg, hogy a paksi atomerőmű tudná-e a jelenleginél is olcsóbban adni a villamos energiát az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-nek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.