Ugandában a hadsereg átvette a nemzeti szépségverseny irányítását

külföld
2014 szeptember 17., 14:54
comments 61

Akkorát újították Ugandában a szépségversenyek műfaján, mint korábban talán sehol senki. A 2014-es Miss Uganda-választást nem a helyi Fásy Ádám vagy Andy Vajna szervezi, hanem az afrikai ország hadserege.

photo_camera Judith Acayo, a jelenlegi Miss Uganda.

A változások természetesen nem maradnak meg a színfalak mögött, hanem magát a versenyt is érintik. Az idei verseny résztvevőinek nemcsak bikiniben és estélyiben kell botladozniuk, majd rövid beszédet tartani a világbéke szükségességéről,

hanem mezőgazdász és állattenyésztő mikrovállalkozóként is bizonyítaniuk kell.

A 20 döntős lánynak meg kell mutatnia, hogy mit tudnak kezdeni csirkékkel és szarvasmarhákkal, valamint milyen ügyesen tudnak becsomagolni különböző terményeket. Aki ezeket a feladatokat legjobban teljesíti, azt koronázzák makd meg október 25-én.

A szervezők szerint a változások célja a résztvevőket a mezőgazdaság, az ugandai gazdaság motorja felé terelgetni. Szerintük a lányok, ha magukra hagynák őket a nyereményükkel, biztosan valami szépségszalont vagy butikot nyitnának, amikből már annyi van az országban, hogy fél év alatt biztosan csődbe mennének. És egyébként is nagyon örülnek annak, hogy az újításoknak köszönhetően az övék lett a világ legérdekesebb szépségversenye.

(via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.