Végre: itt a nagy Smoki-teszt!

gasztronómia
2014 szeptember 17., 11:06
comments 68

Küldenénk Tiszaújvárosba, speciálba!

Amióta a világhírnév felé tartó Mr. Klausz (alias Kókusz Zsolti, a.k.a. Szmoktor Doktor) először szövegelt a szmokizásról, azóta kíváncsiak vagyunk, milyen lehet jól beszmokizni.

Most, hogy Botos Tamás kollégánk Horvátországból hozott egy zacskó príma belgrádi Smokit, végre megtapasztalhattuk, hogy milyen az élet jól besmokizva.

mogyorós smoki

Ítélet

Mogyorós. Benyomtuk mind a 40 g-t, de simán tudtunk volna még tolni. Hátránya, hogy kevés, előnye, hogy végre van egy olyan Smoki, amitől nem lesz piros a szemed. (Kivéve, ha beledörzsölöd, vagy ha mogyoróallergiád van.)

Tamás Bence Gáspár kollégám rá is gyújtott egy Smokira:

photo_camera Az blant!

A tapasztalatai:

  • Szájon át elszívva: A horvát szmoki nagyon rövid, ezért óvatosan kell gyújtani. Nekem azonnal lepörkölte a bajuszomat a lángcsóva, csücsöríteni javallt. Eléggé tömődik, lassan ég.
  • Szájon át rágva, nyelve: Mint minden ilyen ipari fűszerezésű rágcsa, ezzel is óvatosan kell bánni: gyorsan, beszéd közben fogyasztva a fűszerszemcsék könnyen a torok, a nyelő-, vagy légcső falára tapadhatna, ezzel pedig azt a „kaparós köhögést” tudják előidézni, mint a magyar szmokik. Lenyelve egyébként finom mogyorós, bár szerintem túl sós.

Bónusz: Smokie mindenkinek!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.