Francia gépek bombázták az IS állásait

külföld
2014 szeptember 19., 10:03
comments 43

Pénteken megkezdte hadműveleteit a francia légierő Irakban. Francoise Hollande francia elnök csütörtökön jelentette be, hogy bombázókkal is beszállnak a magát Iszlám Államnak (IS) nevező szervezet elleni nemzetközi küzdelembe.

Az al-Kaidából kivált IS szíriai és iraki területeket ellenőriz, a nem szunnita civileket megölik vagy elűzik. Párizsban hétfőn negyven ország külügyminisztere egyeztetett az IS elleni fellépésről. Augusztus óta az USA légiereje is támadta az IS állásait, elsősorban az ellenük harcoló kurdokat segítve.

Pénteken 9:40-kor Daes nevű iraki település közelében bombáztak le a franciák egy IS-raktárat. Ez volt az első bevetésük, de a francia elnök azt mondta, hogy hamarosan újabb légicsapások következnek. (thelocal.fr)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.