Az iraki hadsereg megsemmisítette az Iszlám Állam egyik fegyverraktárát

külföld
2014 szeptember 20., 14:54
comments 8

Megsemmisítettek az iraki biztonsági erők egy fegyverraktárt az Irak középső részén fekvő Dijála tartományban, és az akció során megölték az Iszlám Állam (IS) nevű szélsőséges szunnita terrorszervezet legalább 18 fegyveresét - közölte szombaton a Shafaq News nevű angol nyelvű iraki hírportál.

A fővárostól, Bagdadtól 80 kilométerre északkeletre fekvő Mukdadíja városa közelében lévő fegyverraktárban robbanóanyagokat és hét darab, klórgázzal szennyezett rakétalövedéket találtak a hatóságok - közölte Dzsamil Sammári tartományi rendőrfőnök.

A rendőrfőnök szerint a terrorcsoport a rakétalövedékeket az iraki biztonsági erők és a környéken lakók ellen akarták bevetni.

Az iraki katonaság, rendőrség és a helyi biztonsági erők tagjai nemrég közös akciót indítottak a Mukdadíjától északra fekvő területek és a közelben található duzzasztógát környékének szélsőségesektől való megtisztítására. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.