Vagy a cukiskodást vitték túlzásba, vagy ez lesz a legviccesebb közösségi alkalmazás

tech
2014 szeptember 21., 09:52
comments 20

Esetleg mind a kettő egyszerre igaz a Somebody nevű applikációra, ami Miranda July rendező/színész agyszüleménye. A Somebody ugyanis a hagyományos üzenetküldő applikációk, és nagyjából a tábori játékok keresztezésének tűnik.

Aki egy kedves kisfilmből akarja megérteni, az megteheti itt:

A lényeg pedig, hogy ha üzenni akarunk egy Somebody-felhasználó barátunknak, akkor megírjuk az üzenetet, de azt nem közvetlenül neki küldjük el. A program érzékeli, a felhasználók közül kik vannak a címzett közelében, és közülük választunk valakit,

ő pedig élő szóban átadja az üzenetet.

Hogy miért tenne ilyet? Egyrészt mert, ha már letöltötte a programot, valószínűleg szórakoztatónak tartja, és ki akarja próbálni. Másrészt a felhasználókat értékelni lehet az alapján, milyen jól adták elő az üzenetet, az értékelések pedig megmaradnak.

A bemutató videó alapján pedig így

  • akár szakíthatunk,
  • akár házassági ajánlatot is tehetünk,
  • meg bocsánatot is kérhetünk.

Vagy bármi mást. Persze lehet, hogy ez az egész csak egy bogaras romantikus filmek álomvilágában úszó elmében tud működni. Meg az is, hogy annyian rákapnak, hogy előbb-utóbb még értelme is lesz használni.

Egyelőre sajnos csak Iphone-nal használható. Úgy viszont ingyenesen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.