A kormány sem kér a Budapestre tervezett fajvédő konferenciából

politika
2014 szeptember 22., 18:10
comments 131

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint elfogadhatatlannak tartják, hogy egy amerikai szélsőséges fajvédő szervezet, a National Policy Institute orosz radikálisokkal együtt Magyarországon tartson konferenciát

Közleményük szerint a magyar kormány élesen elhatárolódik minden idegengyűlölő, kirekesztő és a kisebbségeket vallása, származása miatt sértő szerveződésektől, így a Budapestre tervezett radikális konferenciától is. A konferenciát a szélsőséges körök arra akarják felhasználni, hogy lejárassák Magyarországot a nemzetközi közvélemény előtt, ami elfogadhatatlan. 

A tervezett konferenciára a Cink akadt rá augusztusban.

Az előadók között van Alexander Dugin, a közismerten radikális, rasszista, nagyorosz nacionalista, illetve ukránellenes nézeteket valló orosz politológus és ideológus, a Nemzeti Bolsevik Párt, az Eurázsia Párt egyik alapítója. A tervek szerint a konferencián felszólalna Gyöngyösi Márton, a Jobbik keleti diktatúrák felé nyitott képviselője is.

A tervezett konferencia ellen korábban tiltakozott az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció is. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.