"Nem az én nevemben" - Világszerte tiltakoznak muszlimok az IS ellen

külföld
2014 szeptember 22., 18:51
comments 108

A szélsőséges dzsihádista terrorszervezet, az IS nemcsak Szíriában és Irakban teszi tönkre emberek százezreinek az életét, de közben folyamatosan jelen van az interneten, hogy propagandaanyagaival hívjon harcba a nyugati világ ellen.

Muszlimok a világ minden részéről most úgy érezték, hogy ideje visszaüzenni, a #NotInMyName hashtag alatt gyűjtött üzenetekben mondják ki, hogy az IS tettei nem egy vallást, hanem egy terroristacsoportot képviselnek.

A kampány szeptember 10-én indult Londonból, a fent látható videóval, azóta pedig internetszerte bukkannak fel az újabb képek és üzenetek.

Az IS terroristái nem igaz muszlimok, mert nem az iszlám valódi tanítását gyakorolják: békét, könyörületességet és együttérzést. Az egész emberiség ellenségei.

- mondta a terrorszervezetről a kampányt elindító Active Change Foundation vezetője, a Nagy-Britanniában élő Hanif Qadir. A kampányba az első hét nap alatt több mint 14 ezer üzenet érkezett Twitteren. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.