Ajajajajajaj, bekérették az amerikai ügyvivőt a magyar Külügyminisztériumba

politika
2014 szeptember 26., 15:27
comments 380

Nagy bajba került az Egyesült Államok, rosszul mérték fel Obamáék, hogy kibe kötnek bele. Az MTI szerint ugyanis

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciai helyettes államtitkára pénteken bekérette André Goodfriend amerikai ideiglenes ügyvivőt a magyarországi civil társadalom helyzetéről Barack Obama amerikai elnök beszédében elhangzottak, valamint az ügyvivő csütörtöki televíziós interjújában elmondottak miatt.

Ez a falat most a torkukon fog akadni, az már biztos. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Az a helyzet, hogy a kormány álláspontja szerint

a civil társadalom megfélemlítésével kapcsolatos amerikai állításoknak nincs ténybeli alapjuk.

Sőt, a minisztérium szerint

a magyar-amerikai szövetségesi viszony szellemiségével összeegyeztethetetlen, hogy amerikai részről olyan országok között sorolták fel Magyarországot, amelyek "a civil társadalom működését és a demokráciát illetően egyértelműen eltérő kategóriába tartoznak".

Remélem lesznek majd szankciók is, és ha azok sem térítik jobb belátásra a jenkiket, akkor katonai erővel lépünk fel ellenük. Ezek csak az erő nyelvén értenek. Majd mi megmutatjuk nekik, hogy mi az a szabadság.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.