https://444.hu/assets/hongkong_hd.jpg

Továbbra is ezrek Hongkong utcáin

külföld
2014 szeptember 29., 05:23
comments 40

Úgy tűnik nem sikerült vasárnap este megtörni a hongkongi tüntetések a lendületét a könnygázzal oszlató rohamrendőröknek. A BBC beszámolója szerint több ezren éjszakáztak az utcákon és továbbra is blokkolják a város főbb csomópontjait, utcáit, így még mindig megközelíthetetlen a város üzleti központja. Korábban ezt szerette volna felszabadítani a rendőrség.

photo_camera AFP PHOTO / XAUME OLLEROS
photo_camera AFP PHOTO / XAUME OLLEROS
photo_camera AFP PHOTO / XAUME OLLEROS

Hétfő reggel a hongkongi kormány visszavonta a rohamrendőröket az utcákról. Több bank, iskola továbbra sem nyitott ki, a városban teljes a közlekedési káosz. Korábban felröppent a pletyka, hogy a szabad választásokért tüntetők ellen bevetik a kínai hadsereget, de ezt a kormány cáfolta.

photo_camera AFP PHOTO / XAUME OLLEROS

 

photo_camera AFP PHOTO / XAUME OLLEROS

A nyugalom csak átmeneti a városban, a rendőrség már jelezte, hogy hétfőn újra megpróbálják feloszlatni a tüntetéseket, mert elfoglalják a legfontosabb közlekedési útvonalakat. Vasárnap 78 embert tartóztattak le, szombaton hetvenet. Kínában továbbra is blokkolják az instagramot, hogy a demonstráció híre ne terjedjen el az országban. A kínai Hongkongi és Makaó Ügyek Hivatala határozottan elítél minden olyan illegális tevékenységet, ami a jogállamiságot veszélyezteti, ezért a kínai kormány továbbra is támogatja a hongkongi vezetést. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.