Százmilliós óbudai lakása van Kósa Lajos feleségének

POLITIKA
2014 október 07., 16:41
comments 572

Az RTL Klub Híradója járt utána, hogy kié is az a fővárosi ingatlan, ahol gyakran látni Debrecen polgármesterét, Kósa Lajost. Az óbudai ingatlan nem szerepel a Fidesz alelnökének vagyonbevallásában. A tulajdoni lap szerinti 155 négyzetméteres, 4 és fél szobás lakóparki kégli nem másé, mint Kósa feleségéé,

Porkoláb Gyöngyié.

kosa_3

Egyes ingatlan szakértők szerint a lakás ára megközelítheti a százmillió forintot is, Kósa feleségének ekkora jövedelme sosem volt. A tulajdoni lap szerint közvetlenül az építettőtől, új korában került a lakás Porkoláb Gyöngyi nevére. Kósa Lajost megkereste az RTL Házon kívűl műsorának stábja is, nekik azt nyilatkozta, hogy

cserével jutottak az ingatlanhoz még  2002 decemberében.

kosa_2

Kósa szerint azért nem beszélt erről a lakásról eddig,

"mert sosem kérdezték.  Soha, senki nem kérdezte. Nem is nagyon van oka, az ember nem szokott úgy beszélgetni, hogy te otthon neked mid van?"

Kósa Lajos szerint egy nagyerdei, debreceni családi házukat cserélték el az óbudai lakásra. Ugyanekkor vettek egy debreceni házat is, aminek hitelét azóta is törlesztik. Az RTL szerint az ügyletben egy olyan beruházó cég is érintett, ami sok beruházásban vett részt Debrecenben, erről holnapi Házon kívűlben tudhatunk majd meg többet. 

Kósáék debreceni háza:

kosa_1

A Fidesz alelnökének vagyonnyilatkozatában jelenleg egy 17 milliós banki és egy 20 milliós baráti tartozás van feltüntetve.

vagyon_kosa

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.