Az ATV-s műsorvezető a lincselő cigány néplélekről kérdezte Osztolykán Ágnest

POLITIKA
2014 október 09., 07:06
comments 1070

Néha onnan jön a legrasszistább cigányozás, ahonnan a legkevésbé várnánk. Szerda este pont az ATV-nek sikerült meghódítani azokat a gondolati magaslatokat, ahol eddig talán csak a kurucinfó zászlói lobogtak.

Osztolykán Ágnes LMP-s politikus volt Bánó András vendége az Egyenes beszédben, és a műsorvezető első kérdésével rögtön kiakasztja a hülyeségmérőket. Bánó felsőzsolcai ügyről kezd beszélni, ahol majdnem megismétlődött az olaszliszkai lincselés. De klasszikustól csak szó szerint:

„Segít nekem megérteni azt a cigány lélektant, ami arra megy, hogy történik egy baleset, ahol meg se nézik, hogy valójában mi is a baja ennek a feltehetően véletlenül elsodort kisfiúnak, de máris készek voltak majdhogynem megölni azt, aki ezt a balesetet okozta? Hogy... Ennyire nem gondolkoznak ezek az emberek? És ennyire indulatosak?”

A dolgot azzal tetézi, hogy a kérdés feltevése után megjegyzi: „Ha nem kíván válaszolni, akkor nem kell, ha úgy érzi, hogy ez önnek kínos, akkor nem kell.”

Gyönyörű! Már a kérdés elején kényelmetlenül érezzük magunkat, de Bánó csak megy és megy előre a cigány lélektan leírásában. De miről is beszél? 2006-ban volt egy lincselés Olaszliszkán, most majdnem meglincseltek valakit Felsőzsolcán, ebből pedig vaslogikával vonja le a következtetést, hogy a cigány lélekben benne van a lincselés.

Erre milyen választ várt? Hát igen, ennyire nem gondolkoznak ezek a cigányok?

Osztolykán sokáig nem is tér magához, nem igazán tud mit mondani, nagyot sóhajt, majd elmondja, hogy azt hitte, nem ezért hívták a műsorba, majd megpróbálja elmagyarázni, hogy nincs olyan, hogy cigány néplélek.

A teljes videót itt lehet megnézni:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.