A koreai diktátor eltűnése egyre rejtélyesebb

Egyéb
2014 október 10., 06:03
comments 136

Pénteken 69 éves az észak-koreai kommunista párt, és ilyenkor nagy rendezvényeket szerveznek. Kim Dzsong Un, a brutális diktatúra első embere azonban nem jelent meg sehol.

Már szeptember 3. óta nem jelent meg sehol Kim Dzsongun.

Pedig ez az évforduló fontos szokott lenni neki, az elmúlt két évben - amióta hatalmon van - már éjfélkor, az ünnep első percében felkereste a nagyapja és az apja mauzóleumát. Most nem ment.

photo_camera (Fotó: KCNA / Reuters)

Két tippje is van a Koreával foglalkozóknak arra, hogy mi történt. Az egyik szerint beteg, például elhízása testét már nem bírja a bokája, ezért műteni kellett. A másik elmélet szerint megbuktatták titokban, és már nem iső, hanem valamelyik főtiszt, esetleg a testvére az igazi uralkodó. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.