A magyar gyerekek 43 százaléka szegénységben él

Egyéb
2014 október 10., 09:23

A hvg.hu ismertet egy friss tanulmánykötetet, aminek Civil jelentés a gyerekesélyekről 2012-2013 a címe, és nagyon szomorú adatok vannak benne.

A Magyarországon élő gyerekek 43 százaléka, több mint 730 ezer gyerek szegénységben vagy kirekesztettségben él.

A legtöbb szegénységi felmérés szerint a magyarok helyzete 2007 óta folyamatosan romlik. Mostanra Bulgária, Románia, esetleg egyes mutatók szerint Litvánia lakossága van csak rosszabb helyzetben az EU-ban. Szlovákia, Csehország vagy Lengyelország lakosságának helyzete már egyértelműen kedvezőbb. Van olyan mutató, ami alapján az EU-ban csak Bulgáriát előzzük meg.

Az új közoktatási rendszer rontja a gyerekek esélyeit, hogy kitörhessenek a szegénységből. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.