Kim Dzsongun mégis életben van, és még mindig diktátor

külföld
2014 október 14., 05:27

Kim Dzsongun szeptember 3. óta nem jelent meg nyilvános rendezvényen, épp ezért járták be az elmúlt hetekben a világsajtót a haláláról, a lemondásáról és a lemondatásáról szóló találgatások. Most az észak-koreai média jelentette, hogy a diktátor

„helyszíni útmutatást adott” egy új, tudósok számára épült lakóparkban.

photo_camera (AFP)

Az eseményről szóló sajtóközlemény kedden jelent meg, de arról nem írtak, hogy a látogatást pontosan mikor tette a vezető. A helyszínen képek is készültek, amin látszik, hogy Kim az öltönyös jegyzetelők mellett új kísérővel gazdagodott: egy bottal.

photo_camera (AFP)

Ez azért fontos, mert a diktátor egészségi állapota régóta találgatások tárgya, korábban volt már rá példa, hogy sántított néhány rendezvényen. Megfigyelők szerint ezt köszvény vagy csípőízületi problémák okozhatják nála.

photo_camera (AFP)

Mivel Kim látogatásáról videó nem készült, a képek alapján nem lehet megmondani, pontosan hogyan sántít (ha sántít egyáltalán), és abból milyen egészségügyi problémára lehet következtetni. Valami baja mindenképp van, a médiában ugyanis eleve rossz közérzetével indokolták a nyilvánosságtól való távolmaradását, és egy Kimhez hasonló diktátor csak a legvégső esetben áll nyilvánosság elé 32 évesen bottal, hiszen számára létfontosságú, hogy megjelentése mindig erőt sugározzon.

photo_camera (AFP)

A képek elemzők szerint arról is tanúskodnak, hogy még mindig Kim Észak-Korea első számú vezetője. Egy ilyen lakóparkban pont az olyan tudósok laknak, akik az észak-koreai háborús technológiát fejlesztik, ezt a területet pedig mindig a vezető felügyelte.

photo_camera (AFP)

(via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.