Szanyi Tibornak vissza kell fizetnie a Gój Motorosokra költött pénzt

POLITIKA
2014 október 15., 17:17
comments 97

11_szanyi_tibor_szocialista_ep_mszp_kepviselo

Az MSZP országos elnöksége arra kötelezi Szanyi Tibort, a párt európai parlamenti képviselőjét, hogy a Gój Motorosok utaztatására elköltött teljes összeget fizesse vissza - közölte a szervezet az MTI-vel. A szocialisták vezető testülete állásfoglalásban határolódott el

„Szanyi Tibor ostoba, meggondolatlan, erkölcsileg vállalhatatlan cselekedeteitől, amelyek súlyos károkat okoztak a párt politikai közösségének.”

Az elnökség szerint az EP-képviselőt nem mentesíti a következmények alól az, hogy a nap folyamán bocsánatot kért. A kurta-furcsa bocsánatkérésről mi is beszámolunkt. A párt elnöksége arra is figyelmezteti a politikust, hogy a kritikus újságírással szemben sem fogalmazhat meg sértő véleményt. Mint írták, az elnökség elvárja, hogy

„Szanyi Tibor a jövőben fegyelmezze magát, és semmi olyat ne tegyen, amely ellentétes az általunk közösen vallott értékekkel.”

Ellenkező esetben Szanyi Tibor nem számíthat az MSZP közösségének toleranciájára - hangsúlyozták. Az MSZP országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsa délelőtt figyelmeztetésben részesítette Szanyi Tibort a gój motorosok brüsszeli meghívása miatt. Jelezték ugyanakkor: Szanyi Tibor nem sértette meg szándékosan a pártalapszabályt, ezért fegyelmi vétséget nem követett el. Ezután foglalkozott az MSZP országos elnöksége is a képviselő ügyével. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.