Carlo Biznisz Escobar a sajátjával együtt összesen 4 szavazatot kapott

vidék
2014 október 18., 11:03

escobar

Számot vetettünk, vizualizáltunk, utánajártunk, elemeztünk, de a múlt hét végi önkormányzati választás legnagyobb hírét elfelejtettük közölni:

Carlo Biznisz Escobar nem lett Püspökladány képviselője.

Escobar Biznisz, aki Mr. Busta barátjából vált az ellenségévé (ez a gyakorikerdesek.hu-n is téma volt!), Ökrös Károly néven indult független jelöltként. Még az MTI is beszámolt arról, hogy leszavazott magára Püspökladány 8-as körzetében:

photo_camera Fotó: Czeglédi Zoltán / MTI

Rajta kívül viszont csak hárman akartak bizniszt a helyi politikába, így 0,57 százalékkal az utolsó előtti helyen végzett:

escobar biznisz

Pedig Escobar Biznisz a kampányfinisben még egy verdás klipet is bedobott, és a kampányát az Index is megtolta. (Médiabeef: lehet, hogy pont ez volt a veszte?) A lapnak Károly Üzlet azt mondta:

„Nekem hitelem van ezen a környéken, nincs szükségem párttámogatásra. Tudják rólam a helyiek, hogy elítélem a rasszizmust, elítélem a drogokat, és értek az itteniek nyelvén.”

De a gengszterrap mégsem volt vonzó Püspökladány népének, még a függetlenként induló egykori fideszes alpolgármester, Kiss Zsigmond is nagyobb tábort tudhat magáénak.

Ő 2014 Szalacsi Sándora lett egy azóta már eltávolított, rövid internetes karrierje alatt viszont óriási sikert aratott videóval: annyira részeg volt a kakasfőző fesztiválon, hogy csak a sátor rúdjába kapaszkodva tudott talpon maradni. (A videó részleteit itt például még meg lehet nézni.)

Kiss a felvétel nyilvánosságra kerülése után azt írta: „személyem nem önkormányzati tisztségemhez méltó állapotban látható”, és lemondott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.