Nem szkennelték be a pályázati lapok hátoldalait, bukta a Tilos a frekvenciapályázatot

Tbg
Média
2014 október 18., 10:09
comments 279

Már-már megszokott, hogy amikor a Tilos rádió frekvenciára pályázik, akkor mindig valami különös dolog történik  pályázata körül, ezúttal sincs másképp.

A 23 éve működő rádió (90,3 Mhz) újabb 7 évre pályázott frekvenciára, ehhez pedig benyújtották a 467 oldalas pályázati anyagot július 22-én.

Szeptember elején aztán értesítette őket a hatóság, hogy a pályázatban hiányosságokat véltek felfedezni, miszerint nem látszik a fedezete a rádió első három hónapjának működésére, illetve a költségeket tartalmazó bankszámlával sincs minden rendben, többek között nincs eléggé igazolva, hogy az azon szereplő összeg a rádió működésére fordítódik.

A rádiósok pótolták a hiányosságokat, jóllehet utóbbi elváráson a rádióval szerződött bank is megütközött, mondván, egy bank sosem tudja "igazolni", hogy egy ügyfele számláján lévő összeget, mire fog az ügyfél költeni.

Aztán most újabb posta érkezett a hatóságtól, amelyben alaki hiányosságra hivatkozva közölték, nem állt meg a Tilos pályázata.

Mint kiderült, az alaki hiányosság a médiahatóság számára az volt, hogy a rádió a pályázat nyomtatott verziójával ellentében, a hat CD-n is benyújtott digitális verzióban nem szerepeltette a nyomtatott pályázati oldalak üres, számozatlan hátoldalát.

???!!:44:?=/%!W%!/=()Ö=/%!+"%/=()Ö_!

Mint azt a rádiósok lapjukon írják:

"Az első kifogás döbbenetes, annál is inkább, mert ugyan tényleg szerepel a kiírásban, hogy az áthúzott üres oldalakat is be kell szkennelni, de mi ez alatt a dokumentumban olykor, a formázás közben keletkező üres oldalakra és nem a hátsó oldalakra gondoltunk. (Meg is fordult a fejünkben, hogy milyen botrány lenne abból, ha a majdnem 500, teljesen egyforma hátsó oldalt is beszkennelnénk…)"

A Tilos november 5-én sem fog elhallgatni, ideiglenesen mehetnek tovább. A frekvenciára egy másik pályázó is megy, ha ő nem nyer, a Tilosnak még van esélye frekvenciához jutni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.